Daar hadden we lang naar toegeleefd, het project Adiemus uit te voeren in de Prinsenhof. Corona heeft danig in de weg gezeten. Maar nu waren we toch zover. Samen met 22 gastzangers hebben we het 5 november uitgevoerd. 

2023 11 05 Gemengd Koor Best 32Voorwaar geen gemakkelijk stuk. Met name omdat er geen logische tekst of verhaal in zit. Het is een prachtige mix van onzin taal. Die klanken geven het magische, mythische aan dit muziekstuk. Maar als zanger ben je voortdurend aan het schakelen tussen je tekst en de dirigent. Want de timing en de afstemming is enorm belangrijk.

Susan Johnson op fluit en Juliëtte Vermaes aan de piano zorgden voor de muzikale begeleiding. Mirjam Zweerts, onze dirigent, had zelf al flink geschreven en gearrangeerd om het stuk ook geschikt te maken voor mannenstemmen. Peter onze voorzitter had vooraf gevraagd om tussendoor niet te klappen. Vooral om zo het sacrale karakter wat vast te kunnen houden. Het publiek werkte daar fantastisch aan mee.

Na de pauze bracht het koor, zonder gastzangers, veelal bekende nummers uit het wat makkelijker in het gehoor liggende genre. Te beluisteren waren onder andere “Une belle Histoire” , “Le Printemps”en “Hold the Line". Dit deel van het concert werd samen met de gastzangers afgesloten met het opwekkende “Brand new Day” Het in grote getalen opgekomen publiek gaf na afloop blijk van een geslaagd concert.
We voelden ons ook wel een beetje trots hoe we het er van af hebben gebracht.

 

2023 11 05 Gemengd Koor Best