Zingen met dit virus is een hachelijke uitdaging. Ook met het volgen van alle regels van het RIVM en goed uitvoeren van de protocollen van de Korenbond. Recente besmettingen in Leiden en Heerde maken ons terughoudend om te repeteren.

Vlinderhei klaar voor repetitieWe waren met zo’n stevig protocol weer begonnen. De Vlinderhei is meer dan voldoende uitgerust met een goede ventilatie. Zelfs de CO2 meting overtrof onze verwachtingen. Onder de 500ppm aan het eind van de repetitie bevestigt die uitstekende ventilatie. Toch lijkt het er nu op, dat ook die strenge voorzorgsmaatregelen misschien niet voldoende zijn bij het zingen in koren. We stellen de repetities opnieuw uit, nu naar eind oktober.

De periode maart t/m juni hebben we heel solidair doorstaan. Met een wekelijkse Nieuwsbrief met de titel Virusperikelen, bleven we op de hoogte van elkaars wel en wee. Op dinsdagavond via de Zoom meezingen van huis uit, met de dirigent en pianist die samen de repetitie verzorgden. Niet zo gezellig, je mist elkaar, je mist de steun van de andere stemmen. Maar je oefent in ieder geval de spieren van je stembanden. Het was heerlijk dat we in september weer konden opstarten. Het meezingen via zoom van de leden die het nog niet aandurfden, dat voldeed ook goed. Het zingt toch anders wanneer je meezingt met 1 stem, of met een vierstemmig koor.

Veiligheid voorop, dus we liggen weer even stil.