Het is de moeite waard om met Juliëtte in gesprek te zijn. Haar passie voor piano en muziek spreekt door alles heen.
Maar er is meer, ze heeft een mooie filosofie hoe ze tegen muziek aan kijkt. Hoe dat is ontwikkeld?

Juliëtte VermaesVijf mensen zijn voor haar belangrijk geweest daarin. Als 6-jarige werd ze op de muziekschool in Eindhoven al aan de hand genomen door mevrouw Bos.
Daarna vooral muzikaal gevormd door Ad Verberne op de muziekschool in Helmond. Tegelijk voelt ze op de middelbare school het enthousiasme van haar muziekdocent Jan van Lieshout. Met name hij leerde Juliëtte hoe muziek mensen verbindt en daagde haar uit om voordrachten te geven voor publiek.
En dan komt het serieuze noten er inhameren. Dat gebeurde onder leiding van Ton Demmers, docent aan het Tilburgs conservatorium.

Als je dan na jaren op hoog niveau klassiek piano speelt, dan gebeurt wat alle artistieke mensen overkomt. Je gaat je afvragen “Wie ben ik dan zelf, dat ik dit speel?”
Maartje Gort leerde haar hoe je niet alleen met je vingers en je handen mooi noten kunt spelen op een piano. Maar misschien nog wel belangrijker: Hoe je daar je hele wezen en zijn in kunt leggen. Onder de noemer ‘bewegingstechniek’ heeft ze veel van haar geleerd. Het heeft ook in belangrijke mate bepaald hoe ze pianoles geeft aan haar leerlingen. Ze kijkt naar de hele mens die daar zit en speelt.

Voor Juliëtte maakt het een wezenlijk verschil of je op projectbasis een tijdje een koor begeleidt, of wekelijks, permanent zoals bij ons. Juliëtte voelt ons koor na al die jaren als een muzikale vriendengroep. Ze is vertrouwd met de leden van het Gemengd Koor Best. Waardeert de leergierigheid van de zangers. Omgekeerd genieten wij van haar spelen en begeleiden. Ook de chemie tussen haar en de dirigent is voelbaar voor iedereen, het komt ons koor in haar geheel ten goede. Een enthousiast gevoelsmens, altijd op zoek naar harmonie. Dat is Juliëtte.